لوگو سورنا
/ مرکز عملیات شبکه (NOC)

مرکز عملیات شبکه (NOC)

مرکز عملیات شبکه (NOC) یک مکان متمرکز است که تیم‌های فناوری اطلاعات می‌توانند به طور مداوم بر عملکرد و سلامت یک شبکه نظارت کنند. NOC به عنوان اولین خط دفاعی در برابر اختلالات و خرابی های شبکه عمل می کند.
مرکز عملیات شبکه (NOC)

مرکز عملیات شبکه (NOC)

مرکز عملیات شبکه (NOC) یک مکان متمرکز است که تیم های فناوری اطلاعات می توانند به طور مداوم عملکرد و سلامت شبکه را نظارت کنند. NOC به عنوان اولین خط دفاعی در برابر اختلالات و خرابی های شبکه عمل می کند. از طریق NOC، سازمان‌ها دید کاملی را در شبکه خود به دست می‌آورند تا بتوانند ناهنجاری‌ها را شناسایی کنند یا برای جلوگیری از مشکلات و حل سریع مسائل اقدام کنند. NOC ها را می توان به صورت داخلی ساخته و در محل قرار دادکه  اغلب در مرکز داده است  یا  می توان به یک شرکت خارجی که متخصص در نظارت و مدیریت شبکه و زیرساخت است برون سپاری کرد.

مرکز عملیات شبکه چیست ؟(NOC)

مرکز عملیات شبکه (NOC) یک مکان متمرکز است که در آن مدیران فناوری اطلاعات سازمانی (IT) – اعم از داخلی و شخص ثالث – یک شبکه مخابراتی را نظارت، نظارت و نگهداری می کنند.

شرکت های بزرگ با شبکه های گسترده و ارائه دهندگان خدمات شبکه تجاری معمولا دارای NOC هستند.

اتاقی مجهز به دستگاه‌هایی است که تصاویری از شبکه یا شبکه‌های تحت نظارت را ارائه می‌دهند .ایستگاه‌های کاری که در آن وضعیت دقیق شبکه قابل مشاهده است و دارای نرم افزاری  برای مدیریت شبکه است.

برای چنین سازمان هایی، NOC به عنوان سیستم عصبی برای مدیریت و بهینه سازی وظایف حیاتی تجاری، مانند عیب یابی شبکه، توزیع و به روز رسانی نرم افزار، مدیریت روتر و نام دامنه، نظارت بر عملکرد و هماهنگی با شبکه های وابسته عمل می کند.

مرکز عملیات شبکه (NOC)

مهمترین نقش NOC ارائه دید کامل به زیرساخت سازمانی و تمام اجزا و تجهیزات آن، از جمله موارد زیر است:

  1. فایروال
  2. دستگاه های شبکه
  3. سرور ها
  4. سیستم های وایرلس
  5. دستگاه های اینترنت اشیا
  6. ماشین های مجازی
  7. پایگاه های داده
  8. نرم افزار ها و سرویس ها (داخلی و خارجی )

 

علاوه بر این، پرسنل NOC بر گزارش ها و داشبوردهای فعالیت شبکه نظارت و حسابرسی دارند. آنها همچنین ممکن است به سیستم‌های هلپ دسک مشتری مبتنی بر تیکت ، مبتنی بر صدا، و غیره رسیدگی کنند. در نتیجه، NOC نقش مهمی در بهبود تمرکز شرکت بر روی مشتری و در نهایت بهبود تجربه مشتری ایفا می کند.

 

از منظر امنیتی، NOC به عنوان اولین خط دفاعی عمل می‌کند که سازمان را قادر می‌سازد تا امنیت شبکه را نظارت کند و هرگونه حمله یا اختلال در شبکه را شناسایی و رسیدگی کند. NOC نقش مهمی در حفظ در دسترس بودن شبکه بدون وقفه و در نتیجه تداوم عملیاتی و تجاری سازمان ایفا می کند.

مقایسه NOC و مرکز داده و SOC

مرکز عملیات شبکه (NOC)

اگرچه اغلب تصور می شود که یک چیز هستند، یک NOC و یک مرکز داده دو چیز متفاوت هستند. یکی از اهداف NOC حفظ در دسترس بودن مرکز داده است. اندازه آن — اتاق و سطح کارکنان — معمولاً به اندازه مرکز داده و اهمیت تجاری آن بستگی دارد. مراکز داده بزرگ دارای یک اتاق NOC هستند که 24 ساعت کار می کند.

 

مرکز داده یک مکان متمرکز است که میزبان تجهیزات کامپیوتر و سرور، پایگاه‌های داده، ماشین‌های مجازی و کنترل‌های شبکه و امنیتی است. اساساً، مکانی را برای جمع آوری، ذخیره، حفاظت و توزیع داده ها برای پشتیبانی از عملیات سازمانی و حفظ تداوم عملیاتی فراهم می کند.

 

NOC اتاق کنترل شبکه محور مرکز داده است. پرسنل متخصص را قادر می‌سازد تا زیرساخت‌های شبکه مرکز داده را نظارت کنند و به سرعت مشکلاتی را که ممکن است برای جلوگیری از از دست رفتن داده‌ها ایجاد شود، برطرف کنند. برای سازمان های بزرگتر، NOC و مرکز داده باهم کار می کنند .

از آنجایی که نقش NOC نظارت ساده بر شبکه است، در آن تداخلی ایجاد نمی کند. مرکز داده نقش فعال تری را در شبکه ایفا می کند، زیرا نقش اصلی آن اشتراک گذاری مداوم داده ها در سراسر شبکه و اطمینان از در دسترس بودن آن است.

 

NOC را می توان با مرکز عملیات امنیتی (SOC) نیز اشتباه گرفت. اگرچه هر دو برای حل مسائل IT کار می کنند، NOC بر نظارت و حفظ محیط شبکه و هر گونه برنامه افزودنی به آن زیرساخت، مانند اتصالات از راه دور، تمرکز دارد. تمرکز SOC امنیت است، بنابراین وظیفه اصلی کارکنان آن نظارت بر شبکه از نظر آسیب‌پذیری‌ها، بردارهای حمله و تهدیدات است. همچنین مسئول تشخیص ناهنجاری ها و کاهش حوادث امنیتی قبل از وقوع است.

مزایای NOC

شرکت هایی که از NOC  استفاده می کنند از مزایای زیر برخوردارند :

  1. نصب، عیب یابی و پچ نرم افزارهای حیاتی شبکه
  2. پشتیبانی آنتی ویروس برای جلوگیری از ورود و انتشار ویروس ها در سراسر شبکه با همکاری تیم امنیتی سازمان
  3. گزارش در مورد سلامت شبکه برای کمک به بهینه سازی و حل مشکل
  4. نظارت و مدیریت فایروال ها برای اطمینان از امنیت مداوم شبکه و کسب و کار
  5. شناسایی مسائل امنیتی، مانند تهدیدات و حملات، برای کاهش آنها و به حداقل رساندن آسیب

مشتریان میتوانند برای اطلاع از نحوه سفارش گذاری و تهیه محصولات با کارشناسان بازرگانی شرکت سورنا ارتباط برقرار کنند.

0 Item | $ 0.00
View Cart
error: Content is protected !!
error: Content is protected !!