لوگو سورنا
/ امنیت شبکه (Network Security)

امنیت شبکه (Network Security)

امنیت شبکه به مجموعه‌ای از روش‌ها، فرآیندها و تدابیرگفته می‌شود که برای حفاظت از سیستم‌های کامپیوتری در برابر هرگونه تهدیدی از جمله نفوذ، هک، ویروس و… طراحی شده است.
امنیت شبکه (Network Security)

امنیت شبکه (Network Security)

امنیت شبکه به مجموعه‌ای از روش‌ها، فرآیندها و تدابیرگفته می‌شود که برای حفاظت از سیستم‌های کامپیوتری در برابر هرگونه تهدیدی از جمله نفوذ، هک، ویروس و… طراحی شده است. در واقع، این روش‌ها و تدابیر به صورت پیشگیرانه و رفع اثرات حملات به کار گرفته می‌شوند تا اطمینان حاصل شود که شبکه در برابر هرگونه تهدیدی مقاوم است.برای رسیدن به امنیت شبکه، از روش‌های مختلفی مانند رمزنگاری، فایروال، سیستم‌های تشخیص نفوذ (IDS) و سیستم‌های پیشگیرانه تهدیدات (IPS) استفاده می‌شود. علاوه بر این، آموزش کاربران و پرسنل شبکه نیز در امنیت شبکه بسیار حائز اهمیت است.

امنیت شبکه

امنیت شبکه چیست ؟

امنیت شبکه شامل استفاده از انواع نرم افزارها و ابزارهای سخت افزاری در شبکه است. بدلیل پیچیده شدن شبکه ها با گذشت زمان امنیت اهمیت بیشتری پیدا می کند  و شرکت ها برای انجام تجارت بیشتر به شبکه ها و داده های خود متکی هستند. روش‌های امنیتی باید با ایجاد روش‌های حمله جدید در این شبکه‌های پیچیده‌تر، متحول شوند.امنیت شبکه بسیاری از فناوری‌ها، دستگاه‌ها و فرآیندها را پوشش می‌دهد و  به مجموعه‌ای از قوانین و پیکربندی‌هایی اشاره دارد که برای محافظت از یکپارچگی، محرمانه بودن و دسترسی به شبکه‌های رایانه‌ای و داده‌ها طراحی شده‌اند.صرف نظر از روش  یا استراتژی امنیت سازمانی، امنیت معمولاً به عنوان مسئولیت همه ی کاربران است زیرا هر کاربر در شبکه می تواند  یک آسیب پذیری احتمالی در آن شبکه باشد.

چرا امنیت شبکه مهم است؟

 هنگامی که هکرها به چنین داده هایی دست پیدا می کنند، می توانند مشکلات مختلفی از جمله سرقت هویت، دزدیدن دارایی ها  و آسیب به  اعتبار سازمان را ایجاد کنند.

 چهار مورد از مهم‌ترین دلایل اهمیت محافظت  از شبکه‌ها و داده‌های نگهداری شده در شبکه عبارت اند از :

  1. ریسک‌های عملیاتی: سازمانی که امنیت شبکه کافی نداشته باشد، خطر اختلال در عملیات خود را دارد. نفوذ به سیستم های کامپیوتری ،عدم رعایت اصول امنیتی که میتواند به حملات سایبری و از دست دادن اطلاعات منجر شوند از مواردی است که میتوان با استفاده از ابزار های امنیت شبکه این موارد را کاهش داد.
  2. خطرات مالی برای اطلاعات شخصی به خطر افتاده (PII): نقض داده ها می تواند هم برای افراد و هم برای مشاغل هزینه بر باشد . سازمان‌هایی که PII را مدیریت می‌کنند، مانند رمزهای عبور ، باید آن را ایمن نگه دارند. قرار گرفتن در معرض ازدست رفتن اطلاعات می تواند برای قربانیان هزینه جریمه، بازگرداندن و تعمیر دستگاه های آسیب دیده را  داشته باشد. هرگونه مشکل در داده های و افشا شده  آن ها  می تواند اعتبار  یک سازمان  را به خطر بیندازد و  در معرض شکایت قضایی قرار دهد.
  3. ریسک مالی برای ایده های فکری در معرض خطر: ممکن است دارایی معنوی سازمان ها به سرقت برود  که هزینه‌بر است. از دست دادن ایده ها، اختراعات و محصولات یک شرکت می تواند منجر به از دست دادن کسب و کار و مزیت های رقابتی شود.
  4. مسائل نظارتی: بسیاری از دولت‌ها از کسب‌وکارها می‌خواهند از مقررات امنیت داده‌ها  مانند  HIPAA و GDPR پیروی کنند که جنبه‌های امنیت شبکه را پوشش می‌دهد. نقض این مقررات می تواند منجر به جریمه نقدی، ممنوعیت و احتمال زندان شود.

مزایا امنیت شبکه

  1. عملکرد: امنیت شبکه، عملکرد بالای مداوم شبکه‌هایی را که کسب‌وکارها و کاربران فردی به آن تکیه می‌کنند، تضمین می‌کند.
  2. حریم خصوصی و امنیت : بسیاری از سازمان‌ها داده‌های کاربران را مدیریت می‌کنند و باید از محرمانه بودن، یکپارچگی و در دسترس بودن داده‌ها در شبکه‌ای که به عنوان سه‌گانه CIA شناخته می‌شود، اطمینان حاصل کنند. امنیت شبکه از نقض‌های امنیتی که می‌تواند PII و سایر اطلاعات حساس را افشا کند، به اعتبار یک کسب‌وکار آسیب رسانده و منجر به زیان‌های مالی شود، جلوگیری می‌کند.
  3. حمایت از مالکیت معنوی: مالکیت معنوی کلید توانایی بسیاری از شرکت ها برای رقابت است. دسترسی ایمن به مالکیت معنوی مرتبط با محصولات، خدمات و استراتژی های تجاری به سازمان ها کمک می کند تا مزیت رقابتی خود را حفظ کنند.
  4. انطباق با استاندارد های بین المللی : رعایت مقررات امنیت داده و حفظ حریم خصوصی، مانند HIPAA و GDPR، از نظر قانونی در بسیاری از کشورها الزامی است.

انواع نرم افزارها و ابزارهای امنیت شبکه

تعیین پالیسی ها و ابزارهای امنیتی در هر شبکه  متفاوت است و در طول زمان تغییر می کند. در ادامه به معرفی انواع نرم افزار هایی که برای امنیت سازمان ها مورد استفاده قرار میگیرند می پردازیم :

  1. کنترل دسترسی: دسترسی کاربران و دستگاه ها را برای برنامه ها و سیستم های شبکه  کنترل و محدود می کند .
  2. آنتی ویروس و ضد بدافزار: آنتی ویروس و ضد بدافزار نرم افزارهایی هستند که برای شناسایی، حذف یا جلوگیری از آلوده کردن رایانه و در نتیجه شبکه، ویروس ها و بدافزارها مانند تروجان، باج افزارها و جاسوس افزارها طراحی شده اند.
  3. امنیت اپلیکیشن : تهدیدات بدافزار مدرن اغلب کد منبع باز و محفظه هایی را هدف قرار می دهند که سازمان ها از آنها برای ساختن نرم افزار و اپلیکیشن ها استفاده می کنند به همین دلیل  امنیت برنامه‌هایی که سازمان‌ها برای اجرای کسب‌وکار خود استفاده می‌کنند بسیار مهم است.
  4. تجزیه و تحلیل رفتاری: این روش رفتار شبکه را تجزیه و تحلیل می کند و به طور خودکار رفتار های غیر عادی را شناسایی و به سازمان ها هشدار می دهند.
  5. امنیت ابری: ارائه دهندگان ابر اغلب ابزارهای امنیتی ابری افزودنی را می فروشند که قابلیت های امنیتی را در فضای ابری خود فراهم می کند. ارائه‌دهنده ابر امنیت زیرساخت خود را مدیریت می‌کند و ابزارهایی را به کاربران ارائه می‌دهد تا از نمونه‌های خود در زیرساخت کلی ابر محافظت کند. به عنوان مثال، استفاده از رمزنگاری داده‌ها در سطح سرویس است. با استفاده از خدمات رمزنگاری ابری، سازمان ها می توانند داده‌های حساس خود را در بستر ابری به صورت امن و با رعایت استانداردهای رمزنگاری ذخیره کنند. به علاوه، سرویس‌های امنیتی ابری جلوگیری از دسترسی غیرمجاز کمک می کنند و در صورت وقوع حملات، مانع از دسترسی هکرها به داده‌های می شوند.
  6. پیشگیری از از دست دادن داده ها (DLP) : این ابزارها داده های در حال استفاده، در حال حرکت و در حالت استراحت را برای شناسایی و جلوگیری از نقض داده ها نظارت می کنند. با این قابلیت مهم‌ترین و در معرض خطرترین داده‌ها را طبقه‌بندی می‌کند و کارکنان را در بهترین شیوه‌ها برای محافظت از آن داده‌ها آموزش می‌دهد.
  7. امنیت ایمیل : ایمیل یکی از آسیب پذیرترین نقاط شبکه است. کاربران با کلیک  روی لینک های ایمیلی که مخفیانه نرم افزارهای مخرب را دانلود می کنند، قربانی حملات فیشینگ و بدافزار می شوند. به دلیل اینکه ایمیل‌ها با استفاده از پروتکل SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کنند  که در آن اطلاعات بدون رمزگذاری ارسال می‌شوند و قابل مشاهدهاست روش مناسبی برای ارسال داده های حساس سازمان ها نیست ولی کاربران ناخواسته درگیر آن می شوند .
  8. فایروال : فایروال ها نرم افزار یا سیستم عامل هایی هستند که ترافیک ورودی و خروجی را برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به شبکه بررسی می کند. فایروال ها یکی از کاربردی ترین  ابزارهای امنیتی هستند.
  9. سیستم تشخیص نفوذ (IDS) : سیستم تشخیص نفوذ یا IDS سیستمی است که برای تشخیص هرگونه فعالیت غیرمجاز یا ناهنجار در شبکه‌های کامپیوتری طراحی و پیاده‌سازی می‌شود. این سیستم‌ها برای حفاظت از اطلاعات، داده‌ها و منابع شبکه در برابر تهدیدات امنیتی مختلفی همچون نفوذ، حملات DDoS، کرم‌ها، ویروس‌ها و … استفاده می‌شوند.
  10. سیستم پیشگیری از نفوذ(IPS): سیستم پیشگیری از نفوذ یا IPS سیستمی است که به صورت فعال در شبکه‌های کامپیوتری قرار داده شده و به منظور جلوگیری از وقوع حملات و نفوذهای احتمالی به سیستم‌های کامپیوتری و شبکه‌ها، طراحی و پیاده‌سازی می‌شود. IPSبا شناسایی حملات و نفوذهایی که توسط IDS شناسایی شده‌اند، اقدام به جلوگیری از وقوع این حملات کرده و از بروز خسارت به شبکه و سیستم‌های کامپیوتری جلوگیری می‌کند.
  11. احراز هویت چند عاملی (MFA): احراز هویت چند عاملی (MFA) یک روش امنیتی است که در آن برای دسترسی به حساب کاربری از چندین عامل مختلف همچون رمز عبور، تأیید هویت دو مرحله‌ای، شناسه تصویری و یا اثر انگشت استفاده می‌شود. به این صورت، اگر یکی از عوامل احراز هویت مورد حمله قرار گیرد، حساب کاربری همچنان تحت پوشش عوامل دیگر خواهد بود و امنیت حساب کاربری افزایش می‌یابد.
  12. تقسیم بندی شبکه: سازمان‌هایی که با شبکه‌های بزرگ و ترافیک شبکه زیاد کار دارند اغلب از تقسیم‌بندی شبکه برای تقسیم  شبکه به بخش‌های کوچک‌تر و مدیریت آسان‌تر استفاده می‌کنند. این رویکرد می تواند به  سازمان ها در کنترل  و دید بهتری  نسبت به جریان ترافیک کمک میکند.
  13. سندباکس: از طریق این قابلیت کاربران میتوانند با باز کردن یک فایل در یک محیط ایزوله قبل از دسترسی به شبکه، بدافزار را اسکن کنند. پس از باز شدن در سندباکس، یک سازمان می تواند مخرب یا بدافزار بودن یک فایل را مشاهده کند.
  14. اطلاعات امنیتی و مدیریت رویداد (SIEM): SIEM یا Security Information and Event Management، رویکردی است که برای جمع‌آوری، تحلیل و پاسخ به رویدادهای امنیتی در یک سازمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و با استفاده از فناوری‌هایی همچون شبکه داخلی، رجیستری سیستم‌عامل، فایروال، سرویس‌های وب، نرم‌افزارهای امنیتی و…، داده‌های لازم را از منابع مختلف جمع‌آوری می‌کند.

 

مشتریان میتوانند برای اطلاع از نحوه سفارش گذاری و تهیه محصولات با کارشناسان بازرگانی شرکت سورنا ارتباط برقرار کنند.
0 Item | $ 0.00
View Cart
error: Content is protected !!
error: Content is protected !!